Våra arrangemang

  • Heagården guidas med jämna mellanrum
  • Vår och höst anordnas musikcaféer och föredrag
  • Skånska kören sjunger maj i by 25 april
  • Är det någon kavaljer er behagar – kärlekssånger från förr och nu med Tre Mamseller och En Husbonde 28 maj kl 15 OBS Inställt, kommer att ges senare
  • Heagårdsdagen – 4 juni kl 13-17 visas museer, smedja, affär, trädgård och gamla maskiner. Sång, musik, historia och historier, luftgevärsskytte åktur med Ängelholms äldsta brandbil och servering. Allt utom serveringen är gratis.
  • Midsommar firas på gården
  • Friluftsgudstjänst första veckan i augusti
  • Väsenvandringar arrangeras 2 och 3 november
  • Skånska kören sjunger skånska julsånger 28 november
  • i advent hålles flera konserter och julfester i det vackert julpyntade huset

Heagården guidas

med jämna mellanrum och annonseras här och på Ängelholms Turistbyrås evenemangskalender engelholm.com (tryck för att komma till hemsidan – öppnas i ny flik)

Man kan beställa egen guidning, kaffe eller mat i anslutning till guidningen på 0723-170304 och heagarden@gmail.com.

Skånska kören sjunger Maj i by på Heagården tisdag 25 april kl 19.

​Förr gick ungdomarna runt och sjöng Maj i by efter vårsådden för att få mat, brännvin och pengar till vårfesten. Fick man riklig gåva i en  gård sjöng man en glad tackvers, men var gåvan liten fick gården höra det! Skånska Kören ger sin Maj i by-konsert  på Heagården i Munka Ljungby tisdag 25 april kl 19. Under Gertrud Petterssons ledning sjungs gamla Skånska vårvisor och annat skånskt i två och tre stämmor till gitarr, ukulele, tvärflöjt, blockflöjt, kazoo, trummor. I år kommer en sång om Älvadrottningen, en sång om ordet som ingen vill säga och en sång om korven som räddade kalaset. Det blir skånsk allsång och  Karin Bernstrup skojar som vanligt till konserten.

Inträde 120 kr inkl kaffe i pausen. 


Kärlekssånger 28 maj kl 15 OBS Inställt ges senare

Är det någon kavaljer er behagar?

Kärlekssånger från förr i tiden med
Tre Mamseller Christina Anebring sång, Gertrud Pettersson nyckelharpa och sång samt
Signe Andersson blockflöjter och viola da gamba.

En husbonde Bengt Åke Bengtsson dragspel och sång.

Våren är kärlekens tid, Kärleken till ett barn, Flört, Svek, Passion, Livslång kärlek, Evig trohet.

Heagården i Munka Ljungby söndag 28 maj kl 15. Inträde 120 kr inkl kaffe OBS Inställt, ges senare

——————————————————————————————————–

Heagårdsdagen 4 juni kl 13-17

Vi visar Heagården, museer, smedja, affär och trädgård. Alf Elofsson bjuder på åktur i Ängelholms äldsta brandbil, Nils-Olof Axelsson, Johan Nilsson och Henrik Nilsson visar polismuseum och gamla maskiner, Alf Carlsson smider i smedjan, Jan Strand och Gun-Marie Nilsson lär oss skjuta luftgevär, Bengt Åke Bengtsson spelar, sjunger och berättar om historia och roliga historier, vi serverar kaffe med hembakt och minns den gamla ”goda” tiden. Allt är gratis utom serveringen.


Midsommarfirande

Midsommarlekar

Midsommarafton klär vi majstången kl 12.30 (ta gärna med blommor), kl 14 friluftsgudstjänst med Mikael Holmquist Alsholm och Lila Gatubandet, 1430 kaffe/te/saft med jodgubbstårta (70 kr) och 1500 midsommardans och roliga lekar med Lila Gatubandet och Bengt Åke Bengtsson.

________________________________________________________________

Friluftsgudstjänst 6 augusti.

Friluftsgudstjänst söndag 6 augusti kl 1330 och kyrkkaffe kl 1400. Heagårdsspelet är inställt i år pga för få skådespelare.

______________________________________________________________________

Väsenvandringar 2 och 3 november

I regi av Sandra Kaun får ni delta i en 45 minuters vandring i fackelsken där ni möter människor som förr levde på gården och de väsen som de trodde på.

Föreställningar: Torsdag 2/11 & Fredag 3/11 kl. 18.00, 18.45, 19.30, 20.15

ENDAST FÖRKÖP: Biljetter säljes av Robin Kaun på telefon 073-6473699. 60 kr för barn, 120 kr för vuxna, inkl. varm choklad och kanelbulle. Varmt välkommen!”

____________________________________________________________________

Skånska kören sjunger skånska julsånger 28 november kl 19

Skånska kören sjunger gamla skånska julsånger och annat, både högtidliga och burleska ,två- och trestämmigt till gitarr, flöjter, kazoo och trumma. Julkänslor, hemtrevnad och goda skratt utlovas.
Nytt för året är visorna Håns och Karna, Svantes lykkelige dage och Visan om Nisse samt tre visor upptecknade av John Enninger (1844-1908) som spelade fiol som en gud särskilt om han fått äta sin favoriträtt, en dryg aln kokt ål!
Inträde 130 kr inkl kaffe i pausen

—————————————————————————————————————

Adventstid

Förutom våra arrangemang hjälper vi gärna till och arrangerar barndop, barnkalas, konfirmation, examensfest, födelsedagsfirande. bröllop. minnesstund, utställning, släktträff, marknad, konferens, föredrag, utbildning, studiecirkel, guidning, konsert, kaffekalas, frukost, lunch, middag – ja allt! I menyn till höger kan du läsa mer om detta och se bilder på våra lokaler.

I rubriken ”Våra museer” uppe i menyn kommer du till beskrivningar över våra olika muséer.

Vi har öppet nästan alltid, men kontakta oss först: 0431-430035, 0723-170304 eller heagarden@gmail.com så bestämmer vi tid.

We are open almost always but please contact us first: +46431430035, +46723170304 or heagarden@gmail.com 


 Lila Gatubandet

På Heagården bildades för tio år sedan Lila Gatubandet, en unik mångkulturell akustisk orkester som sprider glädje med sin glada energirika omväxlande musik. Se  Lila Gatubandets hemsida (öppnas i ny flik)

Kommentarer inaktiverade.