Våra arrangemang

 Det händer rätt mycket på Heagården under ett år. Lite längre ner finns en uppställning över en del av det vi erbjuder.

Förutom våra arrangemang hjälper vi gärna till och arrangerar barndop, barnkalas, konfirmation, examensfest, födelsedagsfirande. bröllop. minnesstund, utställning, släktträff, marknad, konferens, föredrag, utbildning, studiecirkel, guidning, konsert, kaffekalas, frukost, lunch, middag – ja allt! I menyn till höger kan du läsa mer om detta och se bilder på våra lokaler.

I rubriken ”Våra museer” uppe i menyn kommer du till beskrivningar över våra olika muséer.

Vill du veta mer om årets arrangemang (tryck på de färgade rubrikerna för att komma direkt till aktuellt kapitel)

Heagården guidas

med jämna mellanrum och annonseras här och på Ängelholms Turistbyrås evenemangskalender engelholm.com (tryck för att komma till hemsidan – öppnas i ny flik)

Man kan beställa egen guidning, kaffe eller mat i anslutning till guidningen på 0723-170304 och heagarden@gmail.com.


Heagårdsdagen 31 maj kl 13-17

 Vi guidar museerna och trädgården, bjuder på åktur med häst och vagn,visar gamla maskiner, kärnar smör på gammalt vis, Össjö IS låter oss skjuta luftgevär, Herr Olof och mamsellerna bjuder på sång och musik,-barnen får leka gammeldags lekar, vi serverar kaffe och minns den ”gamla goda” tiden.

Gratis inträde och parkering.


Midsommarfirande

Midsommarlekar

Midsommarafton 19 juni kl 13 klär vi majstången (ta med blommor). 14.00 friluftsgudstjänst 14.30 kaffe och jordgubbstårta 15.00 midsommardans 15.30 lekar och tävlingar. Inomhus vid regn.


Bygdespel 2 augusti kl 15 – 7 augusti kl 19 och 8 augusti kl 14.

Då regeringen har beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare på grund av coronaviruset är Heagårdsspelet tills vidare inställd. Om ändring sker meddelar vi det på denna hemsida och i Ängelholms Turistbyrås evenemangsalender. 

”Vänd varenda sten” heter Ingegerd Ericsdotter Christianssons tjugofemte (!) bygdespel. Sorgeåret är till ända och mor Pernilla är fri att gifta om sig.I första äktenskapet föddes bara flickor och eftersom Pernilla var änka var hon myndig men det hindrade inte att vissa hade synpunkter på hennes omgifte ….

Premiären inleds med friluftsgudstjänst 13.30 och kyrkkaffe 14.00.

Bygdespelsgruppen Origonalen från Össjö spelar. Fritt inträde. Utomhus.

Origonalen spelar tre nya bygdespel av Ingegerd Ericsdotter Christiansson om året. Ett vid trettonhelgen i församlingshemmet i Össjö, ett vid dammen i Össjö första veckan i juni och ett på Heagården första veckan i augusti. Heagårdsspelet spelas också på Ingeborrarpsgården i Örkelljunga andra söndagen i augusti. Spelen handlar om verkliga människor i våra trakter som levt i slutet av 1700-talet. Man möter kvinna, gammal möter ung, rik möter fattig, lat möter flitig, konservativ möter progressiv, bofast möter främling o.s.v. Tidstypiska uttryck, kläder och sånger. Kunskap, förståelse, känsla och humor.


Nu ska vi skörda linet INSTÄLLT

13 september  kommer Herr Olof och mamsellerna (Signe Andersson blockflöjt och viola da gamba, Per-Olof Jonsson fiol och viola da gamba, Christina Anebring sång trumma och klockor och Gertrud Petersson sång och nyckelharpa) att framföra sitt nya program med sång och musik om skördetiden. Gruppen sjunger i stämmor, spelar på tidstrogna instrument och berättar om ritualer, redskap och tankar kring skörden.

Kanske blir det skördemarknad här den dagen, hör av er om ni vill delta.


Mystik på Heagården  29 oktober kl 18 … och 30 okt kl 18 …

Bygdespels-gänget

I Anders Nilssons manus och regi bjöds besökare på en suggestiv vandring i fackelsken där man möter människor som levde på Heagården förr och de företeelser de trodde på. Ett trettiotal medverkande från Heagården, bygdespelsgruppen Origonalen och Lions Club i Munka Ljungby flyttar oss hundra år tillbaka i tiden. Behållningen går till Rädda Barnens lokala verksamhet. Biljetter endast i förköp hos Karoline Andersson 0767-917226, 125 för vuxna och 65 kr för barn 6-17 år inkl. fika. Grupperna blir mindre i år för att minimera smittspridning och nästan hela vandringen sker utomhus. Ökar pandemin och/eller det kommer nya rekommendationer från FHM betalas biljetterna tillbaka.


Adventstid

I november och december julpyntar vi det vackra huset och erbjuder julbord, jultallrik eller adventskaffe med julunderhållning. Kakorna bakar vi själva och den goda maten kommer från Restaurang Rosenberg i Åstorp.

Vi har öppet nästan alltid, men kontakta oss först: 0431-430035, 0723-170304 eller heagarden@gmail.com så bestämmer vi tid.

We are open almost always but please contact us first: +46431430035, +46723170304 or heagarden@gmail.com 


 Lila Gatubandet

På Heagården bildades för åtta år sedan Lila Gatubandet, en unik mångkulturell akustisk orkester som sprider glädje med sin glada energirika omväxlande musik. Se  Lila Gatubandets hemsida (öppnas i ny flik)

Kommentarer inaktiverade.